Mailbox instellen op Outlook

Om gebruik te maken van de email vanuit jou hosting pakket, dien je dit in te stellen binnen Outlook. Deze handleiding is gemaakt met Outlook 2016 maar geldt ook voor Outlook 2013 en Outlook vanuit Office365.

Hieronder staan de stappen die gevolgd dienen te worden.

• Open Outlook.
  • In het welkoms scherm kies je voor “Handmatige instellingen of servertypen” en klik daarna op “Volgende”.
  • Outlook Profiel Toevoegen

• Kies in het volgende scherm “POP of IMAP”
  • Outlook Profiel Toevoegen

• Vul in het volgende scherm alle gegevens in:
    • Naam: vul hier jou naam in
    • e-mail adres: vul hier jou mail adres in
    • Kies bij type account voor: IMAP
    • Server voor inkomende e-mail: mail.axc.nl
    • Server voor uitgaande e-mail: mail.axc.nl
    • Gebruikersnaam: dit is jou mail adres
    • Wachtwoord: Dit is het wachtwoord dat je ontvangen hebt.
  • Klik daarna op “Meer instellingen”
  • Outlook Profiel Toevoegen

• Om te zorgen dat alle mail instellingen goed staan dienen we enkele instellingen aan te passen. Nadat je op “Meer instellingen” hebt geklikt, dien je te gaan naar het tabblad “Server voor uitgaande e-mail”. Zet hier een vinkje bij “Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist”.
  • Ga daarna naar het tabblad “Geavanceerd”.
  • Outlook Profiel Toevoegen

• In het tabblad geavanceerd dienen de poorten aangepast te worden:
    • vul bij “inkomende e-mail (IMAP)”: 993 in.
    • Bij “Gebruik het volgende type versleutelde verbinding” kies hier SSL/TLS
    • vul bij “uitgaande e-mail (SMTP)”: 465 in.
    • Bij “Gebruik het volgende type versleutelde verbinding” kies hier SSL/TLS
  • Kies hierna op “OK”
  • Outlook Profiel Toevoegen

• Nadat je op OK hebt geklikt verschijnt het eerdere scherm waar de gebruikersnaam, etc. ingevuld diende te worden. Klik daar op volgende.
  • Outlook Profiel Toevoegen

• Nu verschijnt een venster welke gaat testen of alle instellingen goed ingevuld zijn. Wanneer alles groen is staan alle instellingen goed en kun je op OK klikken en is Outlook ingesteld.
  • Outlook Profiel Toevoegen

• Wanneer je fouten krijgt tijdens de controle dienen alle voorgaande instellingen nagekeken te worden, misschien is ergens een typefout gemaakt.

Voor meer informatie kijk in de knowledge base.