Mailbox Quota wijzigen

Bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker zoals hier beschreven worden Quota’s ingesteld op de mailbox van de gebruiker. Deze Quota’s kunnen natuurlijk altijd te laag of te hoog zijn ingesteld waardoor mensen problemen kunnen krijgen met hun mailbox. Gelukkig kunnen de Quota’s gewoon gewijzigd worden per gebruiker zodat zijn of haar problemen weer worden opgelost.

Om de quota’s van een gebruiker aan te passen dien je in te loggen op DirectAdmin met de gegevens die je bij het aanmaken van jouw hosting pakket hebt ontvangen van ons. Mocht je deze gegevens niet meer hebben dien je een mail te sturen naar ons en dan nemen wij contact op om nieuwe gegevens te verstrekken aan onze contact persoon voor het betreffende hosting pakket.

Om in te loggen op DirectAdmin dien je te gaan naar: http://jouwdomein.nl:2222 als voorbeeld gebruiken we hier de gegevens van New Yard en loggen wij dus in op https://newyard.nl:2222

DirectAdmin Inlogpagina

Vul hier de gebruikersnaam en wachtwoord in en klikken op Login.

Nu verschijnt de beheer pagina van het hosting pakket waarmee verschillende zaken geregeld kunnen worden. klik hier op E-mail Accounts om gebruikers te bekijken en aan te maken.

DirectAdmin E-mail

In het overzicht zijn alle E-mail Accounts te zien die bestaan binnen het gekozen domein. Door op Change te klikken kunnen de Quota’s aangepast worden.

DirectAdmin E-mail Change Quota

In het scherm verschijnen nu de Quota’s die staan ingesteld voor de gebruikers. We hebben hier de mogelijkheid om twee verschillende Quota’s in te stellen namelijk:

1. Email Quota (Meg): Dit is het maximale grote van de mailbox, standaard staat dit op 250MB om te voorkomen dat het hosting pakket volloopt. Wanneer hier 0 wordt ingevuld dan zit er geen limiet op de mailbox en wordt het limiet van het hosting pakket gebruikt.
  2. Send Limit: Dit is het limiet van het maximaal aantal mails dat verzonden mag worden per dag. Standaard staat dit op 200 wat betekend dat een gebruiker niet meer dan 200 mails per dag mag versturen. Dit is om te voorkomen dat het domein op een spamlijst komt te staan.

DirectAdmin E-mail Change Quota New Quota

De Email Quota is de meest voorkomende Quota die gewijzigd dient te worden als een gebruiker veel mail ontvangt en graag alles bewaard in zijn of haar mailbox. Dit zal dan ook waarschijnlijk de reden zijn om deze Quota aan te passen. Hou rekening met de grote van het hosting pakket om te voorkomen dat het hosting pakket volloopt en dit nieuwe problemen met bijvoorbeeld de wensite veroorzaakt. New Yard zal het verbruik continue monitoren en als wij zien dat meer opslag gebruikt wordt dan het hosting pakket dat u afneemt zullen wij u hierover informeren.

Normaliter blijft de Quota voor het Send Limit op 200 staan, echter wanneer de mailbox gebruikt wordt om bijvoorbeeld nieuwsbrieven te versturen kan gekozen worden om dit te verhogen zodat de nieuwsbrieven wel gewoon allemaal verstuurd worden.

Na het wijzigen van de gewenste Quota’s met de nieuwe waardes dient op Modify geklikt te worden en zijn de nieuwe Quota’s actief.