MySQL database verhuizen

Als eerste dient u de oude database te exporteren waarna u deze bij ons weer kunt importeren. Hieronder vindt u de stappen die u dient te volgen.

Het exporteren van de database

Als eerste moet u de database exporten bij uw huidige provider, dit kunt u op meerdere manieren doen. Op deze pagina zullen wij u uitleggen hoe u dit kunt doen via phpMyAdmin.

Inloggen in phpMyAdmin

Login in phpMyAdmin bij uw oude server/provider. Het adres van phpMyAdmin verschilt nogal per server/provider. Als het u dus niet lukt om in te loggen in phpMyAdmin kunt u contact opnemen met uw oude provider en hen vragen naar het adres van phpMyAdmin en de bijbehorende login details. Nadat u bent ingelogd in phpMyAdmin moet u navigeren naar de desbetreffende database die verhuisd moet worden. Ook dit verschilt per phpMyAdmin installatie.

Exporteer database

Klik bovenaan op ‘Exporteren’ en daarna op ‘Start’. U krijgt vervolgens een .SQL bestand die u bij ons weer kunt gebruiken.

Het importeren van de database

Inloggen in phpMyAdmin

Login in phpMyAdmin bij Versio. U moet eerst wel een MySQL gebruiker en MySQL database hebben aangemaakt bij “MySQL Management” in DirectAdmin. Log in met de gegevens van de MySQL gebruiker die u heeft aangemaakt. De link van phpMyAdmin vindt u eveneens in DirectAdmin.

Selecteer database

Nadat u bent ingelogd in phpMyAdmin kunt u links op de naam van de database klikken.

Importeer database

Klik bovenaan op “Importeer”. Selecteer hier het .SQL bestand dat u heeft gedownload en klik op ‘Start’.