Nieuwe E-mail gebruikers aanmaken

Je hebt jouw domein geregistreerd bij New Yard en hebt meer mensen die namens jouw domein willen E-mailen, dan kun je gewoon extra E-mail adressen aanmaken. Je kunt onbeperkt E-mail adressen aanmaken bij elk hosting pakket van New Yard EN het nog gratis ook! De hoeveelheid opslag voor de E-mail is afhankelijk van jouw hosting pakket.

Om extra E-mail adressen aan te maken dien je in te loggen op DirectAdmin met de gegevens die je bij het aanmaken van jouw hosting pakket hebt ontvangen van ons. Mocht je deze gegevens niet meer hebben dien je een mail te sturen naar ons en dan nemen wij contact op om nieuwe gegevens te verstrekken aan onze contact persoon voor het betreffende hosting pakket.

Om in te loggen op DirectAdmin dien je te gaan naar: http://jouwdomein.nl:2222 als voorbeeld gebruiken we hier de gegevens van New Yard en loggen wij dus in op https://newyard.nl:2222

DirectAdmin Inlogpagina

Vul hier de gebruikersnaam en wachtwoord in en klikken op Login.

Nu verschijnt de beheer pagina van het hosting pakket waarmee verschillende zaken geregeld kunnen worden. klik hier op E-mail Accounts om gebruikers te bekijken en aan te maken.

DirectAdmin E-mail

In het overzicht zijn alle E-mail Accounts te zien die bestaan binnen het gekozen domein. Door op Create mail account te klikken kan een nieuwe mail account aangemaakt worden.

DirectAdmin E-mail New User

Nadat op Create mail account is geklikt, dient de juiste informatie ingevuld te worden voor de nieuwe mail gebruiker. De volgende gegevens dienen ingevuld te worden:

• Username: dit is het eerste stuk van het mail adres, bijvoorbeeld: info
  • Pwassword: vul hier een zelf gekozen wachtwoord in of klik op de knop Random om het systeem een willekeurig wachtwoord te laten genereren.*
  • Email Quota (Meg): vul hier de maximale grote van de mailbox in, standaard staat dit op 250MB om te voorkomen dat het hosting pakket volloopt. Wanneer hier 0 wordt ingevuld dan zit er geen limiet op de mailbox en wordt het limiet van het hosting pakket gebruikt.
  • Send Limit: Standaard staat dit op 200 wat betekend dat een gebruiker niet meer dan 200 mails per dag mag versturen. Dit is om te voorkomen dat het domein op een spamlijst komt te staan.

*Wanneer voor een random wachtwoord wordt gekozen wordt dit zichtbaar in het overzicht scherm nadat op create is geklikt.

Wanneer alle gegevens zijn ingevuld kan geklikt worden op create. De gebruiker wordt nu aangemaakt en in het volgende scherm komen alle gegevens zichtbaar.

DirectAdmin E-mail New User Info

in het overzicht zijn de gegevens van de nieuwe gebruiker te zien. In dit voorbeeld is te zien dat we de gebruiker test hebben aangemaakt waarna de gebruikersnaam test@newyard.nl is geworden en dat het random wachtwoord qUqoHGUF is. Met deze gegevens kan worden ingelogd op de mailbox en kan worden gestart met mail.

DirectAdmin E-mail New User Created

• Kijk hier voor meer informatie om de Android in te stellen;
  • Kijk hier voor meer informatie om de IOS in te stellen;
  • Kijk hier voor meer informatie om de Outlook in te stellen;
  • Kijk hier voor meer informatie om de Windows mail in te stellen;
  • Kijk hier voor overige knowledge Base artikelen