Wachtwoord wijzigen

Wanneer een E-mail gebruiker is aangemaakt in DirectAdmin kan het natuurlijk voorkomen dat de gebruiker zijn of haar wachtwoord is vergeten. DIt is geen enkel probleem, de beheerder van het hosting pakket kan ten alle tijden het wachtwoord wijzigen zodat de gebruiker weer toegang krijgt tot zijn of haar mailbox. Om het wachtwoord te wijzigen zijn de inloggegevens benodigd die jullie hebben ontvangen bij het aanmaken van het hosting pakket. Mocht je deze gegevens niet meer hebben dien je een mail te sturen naar ons en dan nemen wij contact op om nieuwe gegevens te verstrekken aan onze contact persoon voor het betreffende hosting pakket.

Om in te loggen op DirectAdmin dien je te gaan naar: http://jouwdomein.nl:2222 als voorbeeld gebruiken we hier de gegevens van New Yard en loggen wij dus in op https://newyard.nl:2222

DirectAdmin Inlogpagina

Vul hier de gebruikersnaam en wachtwoord in en klikken op Login.

Nu verschijnt de beheer pagina van het hosting pakket waarmee verschillende zaken geregeld kunnen worden. klik hier op E-mail Accounts om gebruikers te bekijken en aan te maken.

DirectAdmin E-mail

In het overzicht zijn alle E-mail Accounts te zien die bestaan binnen het gekozen domein. Door op Change te klikken kan een nieuwe wachtwoord ingesteld worden.

DirectAdmin E-mail Change Password

In het scherm verschijnt vervolgens een overzicht met een leeg wachtwoord veld en de huidige ingestelde Quota’s. Vul bij Enter New Password: en Re-Enter Password: het nieuwe gewenste wachtwoord in en klik op modify. Wanneer voor Random wordt gekozen komt nadat op modify is geklikt te zien wat het nieuwe wachtwoord is voor deze gebruiker.

DirectAdmin E-mail Change Password New Password

Wanneer het wachtwoord is gewijzigd kan de gebruiker inloggen op zijn of haar mailbox.

• Kijk hier hoe de gebruiker zelf zijn of haar wachtwoord kan wijzigen.
  • Kijk hier voor overige knowledge Base artikelen