Voorkom phishing en spoofing-mails uit jouw naam!

Waarom Domeinnaam Bescherming?

E-mail is voor iedereen een essentieel communicatiemiddel, maar het is ook kwetsbaar voor misbruik zoals phishing en spoofing. Cybercriminelen kunnen e-mails versturen namens uw bedrijf, wat kan leiden tot reputatieschade en verlies van vertrouwen bij klanten.

Daarom stellen grote partijen zoals Google, Yahoo en Microsoft strengere beveiligingseisen, waaronder verplichte DMARC-authenticatie. Dit geldt niet alleen voor grote bedrijven, maar voor iedereen die e-mails verzendt. Ongeacht de grootte van uw bedrijf of het aantal e-mails dat u verstuurt, is het cruciaal om te voorkomen dat onbevoegden misbruik maken van uw domeinnaam.

Heeft u vragen? Kijk dan onderaan bij de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vier weken lang Gratis inzicht in de status van uw domein

🔍 Ontvang 4 weken GRATIS inzicht in de veiligheid van jouw domein en ontdek mogelijke risico’s!

✅ SPF: Controleer welke servers mogen mailen namens jouw domein.
✅ DKIM: Zorg voor een digitale handtekening op je e-mails.
✅ DMARC: Monitor actief en voorkom misbruik.

Met onze GRATIS analyse krijg je direct inzicht en hou je controle.

Veelgestelde vragen over Domeinnaam bescherming:

Hieronder staan de meeste gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op!

Heb ik het ook nodig als klein bedrijf?

Ja, ook als kleiner bedrijf is het cruciaal om uw domeinnaam te beschermen. Het aantal verzonden e-mails maakt hierbij niet uit, het gaat erom dat uw klanten geen valse e-mails ontvangen die zogenaamd namens uw bedrijf zijn verstuurd. Door uw domein te beveiligen, voorkomt u reputatieschade en beschermt u zowel uw bedrijf als uw klanten tegen phishing en spoofing.

Bij de start van de implementatie van domeinnaambescherming richten we ons uitsluitend op monitoring. Dit betekent dat er geen directe wijzigingen worden doorgevoerd en er geen impact is op uw bedrijfsvoering. Hierdoor krijgt u eerst inzicht in het e-mailverkeer en mogelijke misbruiken, voordat er verdere beveiligingsmaatregelen worden genomen.

Na vier weken monitoring ontvangt u een gedetailleerd rapport waarin de veiligheid van uw domein wordt geanalyseerd. Dit rapport geeft inzicht in mogelijke kwetsbaarheden en misbruikpogingen.  

Wilt u daarna doorgaan met het monitoren en beheren van uw domeinnaambescherming? Dan kunnen we een offerte op maat voor u opstellen.

  • Actief domein: vanaf €20 per maand, inclusief continue monitoring en het doorvoeren van verbeteringen.
  • Niet-actieve domeinen: Eenmalige kosten van €5 per domein, daarna gratis.

Hiermee zorgen we ervoor dat zowel uw actieve als ongebruikte domeinen beschermd blijven tegen misbruik.

DKIM is een methode om e-mails te voorzien van een digitale handtekening, waardoor de afzender de authenticiteit van het bericht kan waarborgen. Dit stelt de ontvanger in staat om met zekerheid vast te stellen dat de inhoud en bijlagen tijdens de verzending niet zijn gewijzigd.

Hoewel DKIM geen anti-spam technologie is, helpt het wel bij het verifiëren van de echtheid van e-mails.

Het is helaas eenvoudig om e-mails te verzenden namens een ander e-mailadres.  

Dit komt doordat het e-mailprotocol standaard geen controle uitvoert op de verzenderrechten van een domein. Om dit te voorkomen, kunt u SPF-records instellen. Deze records bepalen welke mailservers gemachtigd zijn om e-mails te verzenden namens uw domeinnaam, waardoor de kans op misbruik aanzienlijk wordt verkleind.

E-mail bestaat al meer dan een halve eeuw en is sinds het vorige decennium het belangrijkste communicatiemiddel tussen organisaties. Echter, de standaardbeveiliging van e-mail schiet tekort.  

Om e-mailverkeer beter te beveiligen, zijn verschillende validatiesystemen ontwikkeld. Zo hebben Google, Microsoft, Yahoo en PayPal de DMARC-specificatie geïntroduceerd als beveiligingsprotocol voor e-mail. DMARC bouwt voort op de bestaande authenticatiemethoden SPF en DKIM en helpt uw domein te beschermen tegen phishing- en spoofing-aanvallen.  

Door DMARC te implementeren krijgt u inzicht in wie er namens uw domein e-mails verzendt en kunt u misbruik actief tegengaan.

Bij de implementatie van DMARC volgen we een stapsgewijze aanpak met de volgende beleidsniveaus:

  • Policy: None – We starten met monitoring zonder directe acties om inzicht te krijgen in het e-mailverkeer.
  • Policy: Quarantine – Ongeautoriseerde e-mails worden in quarantaine geplaatst, zodat ze niet direct in de inbox van de ontvanger terechtkomen.
  • Policy: Reject – Alleen geautoriseerde e-mails worden geaccepteerd; alle andere worden direct geweigerd.

Door deze gefaseerde aanpak wordt uw domein effectief beschermd tegen misbruik, zoals phishing en spoofing.

Ja, ook ongebruikte domeinnamen moeten worden beschermd. Zelfs als u ze niet actief inzet, kunnen kwaadwillenden deze misbruiken voor phishing of spoofing. Door passende beveiligingsmaatregelen te treffen, voorkomt u dat uw merknaam en reputatie in gevaar komen.

Ja, met de DMARC-rapportageoplossing ontvang je inzichtelijke meldingen als iemand je domein misbruikt voor e-mailverkeer. Zo kun je snel reageren op dreigingen.

Ja, we ondersteunen vrijwel alle domeinextensies. Of je nu een .nl, .com, .eu of een andere extensie gebruikt – we kunnen de beveiliging van je domein analyseren en adviseren over verbeteringen.

Ja, met goed ingestelde SPF, DKIM en DMARC wordt je e-mail betrouwbaarder. Mailservers herkennen jouw e-mails als legitiem, waardoor de kans dat ze in de spam belanden kleiner wordt.

Nee, maar DMARC geldt wel als een dringend advies volgens de ‘Pas toe leg uit’ standaarden.
‘Pas toe leg uit’ standaarden (verplicht) | Forum Standaardisatie

Nee, maar DKIM geldt wel als een dringend advies volgens de ‘Pas toe leg uit’ standaarden.
‘Pas toe leg uit’ standaarden (verplicht) | Forum Standaardisatie

Ja, als je geen beveiligingsmaatregelen hebt ingesteld, kunnen kwaadwillenden jouw domeinnaam gebruiken voor spoofing. Dit kan leiden tot phishingaanvallen, reputatieschade en datalekken.

Wat onze Klanten zeggen

Onze klanten waarderen de impact van onze diensten op hun digitale werkplekken. Lees hier hoe onze expertise en ondersteuning hun Digital Employee Experience (DEX) hebben verbeterd.

90%

Positieve reviews

97%

Tevreden klanten

Onze Partners

Samen met onze vertrouwde partners leveren wij innovatieve en betrouwbare oplossingen om jouw digitale werkplek te optimaliseren. Ontdek hoe onze samenwerkingen jouw organisatie kunnen versterken.